Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg-osat vettem)
10 dkg bacon szalonna
1 tk méz
1 db leveskocka
1,5 tk só
0,5 kk őrölt bors
0,25kk őrölt szerecsendió
1,5 dl tejszín
1. a tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük
2. a felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét)
3. amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkockázott tököt és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje
4. ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal
5. főzzük addig, amíg a tök megpuhult
6. adjuk hozzá a tejszínz
7. botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban)
8. a sonka szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük.

|