|

Ryan,17 éves,végzős szakácstanuló,imádok főzni és sütni,a gasztronómia világában kalandozni. Eléggé makacs és határozott vagyok,amit a fejembe veszek,azt mindig próbálom megvalósítani. Minden álmom,hogy egy napon lesz majd egy saját éttermem! A főzés mellett a másik nagy szenvedélyem az állatok. Van egy két éves kutyám,akit Jucusnak hívnak,akivel iskola és gyakorlat után imádok játszani! Szabadidőmben szívesen lógok a barátaimmal,szerencsére sok embert mondhatok a barátomnak!
Most pedig a blogról! Mivel szakácsnak készülök,és szeretek főzni,gondoltam ezen a kis blogon keresztül fogom megosztani veletek a tapasztalataimat és recepteimet! Ha érdekel Titeket,akkor kérlek látogassatok vissza máskor is,várlak Titeket sok szeretettel!
További jó szórakozást kíván a blogger,Ryan!
| |
|

Ebben a menüpontban a legutóbb elkészített receptjeimet találhatjátok meg! A receptekre kattintva elolvashatjátok,hogyan készítettem el őket,és képet is nézhettek róla!:)
-
recept 1
-
recept 2
-
recept 3
| |
|

Amint már említettem,az iskola mellett szakácstanuló vagyok Székesfehérváron,a Hotel Magyar Királyban! Itt megtudhatjátok,melyik nap mikor dolgozom! Ennyi...
-
hétfő
-
kedd
-
szerda
-
csütörtök
-
péntek
-
szombat
-
vasárnap
| |
|

A szabályok egyszerűek! Kérlek ne szidj se engem,se a blogomat,ne hírdess és ne írj mások nevében! Az ilyen üzeneteket azonnal törlöm! Ha cserét szeretnél kérni,azt itt is megteheted!:)
| |
|

Gondolom Neked is van kedvenc recepted,amit akár szabadidődben Te is szívesen megcsinálsz,és úgy érzed bátran megosztanád a többiekkel! Ha van ilyen recepted,akkor írj a Receptkönyvbe,én pedig gondoskodom róla,hogy a blogon is megjelenjen!:)
-
Xy receptje
-
Xy receptje
-
Xy receptje
| |
|
|
|
HOZZÁVALÓK
-
Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
-
A tésztához:
-
25 dkg liszt
-
5 dkg vaj
-
3 tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1/2 csomag sütőpor
-
3 evőkanál forró víz
-
1 dl tej
-
A habhoz:
-
3-4 tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
50 dkg meggy
-
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze, végül állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, míg sima masszát kapunk.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.
Közben magozzuk ki a meggyet, majd alaposan csepegtessük le.
A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet.
Ezután a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet, helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. Amikor készre sült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy száradjon a hab.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
-
| |
|
|