Fresh News About the Chef Recipes Cookbook Contact The Kitchen

  

the chef

Ryan,17 éves,végzős szakácstanuló,imádok főzni és sütni,a gasztronómia világában kalandozni. Eléggé makacs és határozott vagyok,amit a fejembe veszek,azt mindig próbálom megvalósítani. Minden álmom,hogy egy napon lesz majd egy saját éttermem! A főzés mellett a másik nagy szenvedélyem az állatok. Van egy két éves kutyám,akit Jucusnak hívnak,akivel iskola és gyakorlat után imádok játszani! Szabadidőmben szívesen lógok a barátaimmal,szerencsére sok embert mondhatok a barátomnak!
Most pedig a blogról! Mivel szakácsnak készülök,és szeretek főzni,gondoltam ezen a kis blogon keresztül fogom megosztani veletek a tapasztalataimat és recepteimet! Ha érdekel Titeket,akkor kérlek látogassatok vissza máskor is,várlak Titeket sok szeretettel!
További jó szórakozást kíván a blogger,Ryan!

 
latest recipes

Ebben a menüpontban a legutóbb elkészített receptjeimet találhatjátok meg! A receptekre kattintva elolvashatjátok,hogyan készítettem el őket,és képet is nézhettek róla!:)

  • recept 1
  • recept 2
  • recept 3
 
workin\'days

Amint már említettem,az iskola mellett szakácstanuló vagyok Székesfehérváron,a Hotel Magyar Királyban! Itt megtudhatjátok,melyik nap mikor dolgozom! Ennyi...

  • hétfő
  • kedd
  • szerda
  • csütörtök
  • péntek
  • szombat
  • vasárnap
 
talk!talk!

A szabályok egyszerűek! Kérlek ne szidj se engem,se a blogomat,ne hírdess és ne írj mások nevében! Az ilyen üzeneteket azonnal törlöm! Ha cserét szeretnél kérni,azt itt is megteheted!:)



 
Affiliates

Kedves szerkesztők,igényes oldala!:) Különösebb feltételek nincsenek! Korlátlan hely!

    

    

10/4

 
your menu

Gondolom Neked is van kedvenc recepted,amit akár szabadidődben Te is szívesen megcsinálsz,és úgy érzed bátran megosztanád a többiekkel! Ha van ilyen recepted,akkor írj a Receptkönyvbe,én pedig gondoskodom róla,hogy a blogon is megjelenjen!:)

  • Xy receptje
  • Xy receptje
  • Xy receptje
 
guests
Indulás: 2016-02-14
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tüzoltó szelet

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál forró víz
  • 1 dl tej
  • A habhoz:
  • 3-4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg meggy
  • ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze, végül állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, míg sima masszát kapunk.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.

    Közben magozzuk ki a meggyet, majd alaposan csepegtessük le.

    A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet.

    Ezután a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet, helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. Amikor készre sült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy száradjon a hab.

    Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.Képtalálat a következőre: „habos meggyes pite”

  •  

 

 

Kitchen - Recipe  2016


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!