Fresh News About the Chef Recipes Cookbook Contact The Kitchen

  

the chef

Ryan,17 éves,végzős szakácstanuló,imádok főzni és sütni,a gasztronómia világában kalandozni. Eléggé makacs és határozott vagyok,amit a fejembe veszek,azt mindig próbálom megvalósítani. Minden álmom,hogy egy napon lesz majd egy saját éttermem! A főzés mellett a másik nagy szenvedélyem az állatok. Van egy két éves kutyám,akit Jucusnak hívnak,akivel iskola és gyakorlat után imádok játszani! Szabadidőmben szívesen lógok a barátaimmal,szerencsére sok embert mondhatok a barátomnak!
Most pedig a blogról! Mivel szakácsnak készülök,és szeretek főzni,gondoltam ezen a kis blogon keresztül fogom megosztani veletek a tapasztalataimat és recepteimet! Ha érdekel Titeket,akkor kérlek látogassatok vissza máskor is,várlak Titeket sok szeretettel!
További jó szórakozást kíván a blogger,Ryan!

 
latest recipes

Ebben a menüpontban a legutóbb elkészített receptjeimet találhatjátok meg! A receptekre kattintva elolvashatjátok,hogyan készítettem el őket,és képet is nézhettek róla!:)

  • recept 1
  • recept 2
  • recept 3
 
workin\'days

Amint már említettem,az iskola mellett szakácstanuló vagyok Székesfehérváron,a Hotel Magyar Királyban! Itt megtudhatjátok,melyik nap mikor dolgozom! Ennyi...

  • hétfő
  • kedd
  • szerda
  • csütörtök
  • péntek
  • szombat
  • vasárnap
 
talk!talk!

A szabályok egyszerűek! Kérlek ne szidj se engem,se a blogomat,ne hírdess és ne írj mások nevében! Az ilyen üzeneteket azonnal törlöm! Ha cserét szeretnél kérni,azt itt is megteheted!:)



 
Affiliates

Kedves szerkesztők,igényes oldala!:) Különösebb feltételek nincsenek! Korlátlan hely!

    

    

10/4

 
your menu

Gondolom Neked is van kedvenc recepted,amit akár szabadidődben Te is szívesen megcsinálsz,és úgy érzed bátran megosztanád a többiekkel! Ha van ilyen recepted,akkor írj a Receptkönyvbe,én pedig gondoskodom róla,hogy a blogon is megjelenjen!:)

  • Xy receptje
  • Xy receptje
  • Xy receptje
 
guests
Indulás: 2016-02-14
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Aranygaluska

Hozzávalók:


A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojássárája
  • 4 dkg olvaszott margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 2,5 dl tej késéhegynyi só 

A töltéshez:

  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola reszelt citromhéj

A vaníliasodóhoz:

  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás puding cukor, vaníliás cukor
  • 1 tojás

Elkészítés:

1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzádjuk az olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Rétegenként megszórjuk a cukozott darál dióval és mazsolával, citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Még kb. 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk. Vaníliasodó Hozzávalók: 6 dl tej 3 tojás 1 rúd vanília 2 dkg vaj 3 dkg cukor pici liszt Elkészítés ideje: 25 perc. Elkészítés menete: A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat egy deci tejjel keverd ki, és egy kevés liszttel kicsit sűrítsd be. A maradék tejbe kapard a vaníliát - ha erősebb ízt szeretnél, használj két rudat -, és forrald fel.A tojásos keveréket folyamatos keverés mellett add hozzá, majd a fehérjéket verd fel a cukorral, és ezt is elegyítsd a tejes keverékkel. Ha mindezzel elkészültél, nincs más dolgod, mint a frissen elkészült aranygaluskára tálalni. :)

 

Kitchen - Recipe  2016


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!